Έναρξη ομάδων αντιμετώπισης φοβίας πτήσεων

 

psychoairFB

Ο φόβος των πτήσεων είναι μία σημαντική κατάσταση κυρίως εξαιτίας του αξιοσημείωτου αριθμού ανθρώπων στους οποίους αφορά, και υπολογίζεται ότι φτάνει με διάφορα επίπεδα φόβου, το 25%. Βέβαια οι περιπτώσεις που η κατάσταση γίνεται απαγορευτική αγγίζοντας τα όρια

της φοβίας πτήσεων είναι σαφώς λιγότερες.

Πολύ συχνά, η τακτική της αποφυγής των πτήσεων και η επιλογή ενός εναλλακτικού μέσου όπως το αυτοκίνητο, το λεωφορείο, το τραίνο κ.λπ εκτός του ότι είναι εξαιρετικά δύσκολη ιδιαίτερα για ανθρώπους που χρειάζεται να ταξιδεύουν συχνά λόγω επαγγελματικών η οικογενειακών υποχρεώσεων ή που απλά θέλουν να γνωρίσουν νέα μέρη, εκθέτει τα άτομα και σε υπέρμετρη ταλαιπωρία και σαφώςμεγαλύτερους κινδύνους αν και τα ίδια συνήθως πιστεύουν το αντίθετο.

Όταν η κατάστασηαυτή γίνεται ιδιαιτέρως δυσβάσταχτη ή και επιζήμια για το άτομο, τότε μιλάμε για φοβία. Η αεροφοβία, ή φοβία πτήσεων, είναι μία κατάσταση κατά την οποία το άτομο, αποφεύγει να ταξιδεύει με αεροπλάνο ή το κάνει με ιδιαίτερο υποκειμενικό ψυχικό κόστος.

Το τίμημα ενός τέτοιου φόβου, και πολύ περισσότερο μιας φοβίας, είναι πολύ μεγάλο σε έναν κόσμο όπου οι αποστάσεις χάρη στο αεροπλάνο έχουν εκμηδενιστεί. Πολλοί άνθρωποι που αντιμετωπίζουν αυτή την κατάσταση καθίστανται σχεδόν δυσλειτουργικοί εξαιτίας της καθώς αποφεύγουν να πάνε διακοπές (ή τις προσαρμόζουν με βάση την φοβία τους), να επισκεφτούν οικογένειά και φίλους και συχνά επηρεάζει σημαντικότατα επίσης την επαγγελματική τους εξέλιξη.

Στην psychocare athens έχουμε σχεδιάσει και εφαρμόζουμε ένα πρόγραμμα γνωσιακής συμπεριφοριστικής προσέγγισης αντιμετώπισης της αεροφοβίας διάρκειας δυόμιση μηνών με εβδομαδιαίες τρίωρες συναντήσεις ομάδας έξι ατόμων στα γραφεία μας στο Μαρούσι, στην λεωφόρο Κηφισίας 110 και Δ. Γούναρη 96.

Στο τέλος του προγράμματος στοχεύουμε να έχουμε κάνει όλη την διαδικασία της πτήσης μία ευχάριστη εμπειρία για τους συμμετέχοντες και έτσι να απολαμβάνουν το αεροπορικό ταξίδι στην συχνότητα της επιλογής τους.

Πρόκειται για ολοκληρωμένο πρόγραμμα που σχεδιάστηκε για να βοηθήσει όσους αποφεύγουν τις μικρές ή μεγάλες πτήσεις και όσους βιώνουν τις πτήσεις ως μία ιδιαίτερα δυσάρεστη εμπειρία. Πετάξτε λοιπόν μαζί μας και πετάξτε από πάνω σας τον φόβο των αεροπορικών πτήσεων.

Για περισσότερα επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 2108053043 ή ηλεκτρονικά στο info[at]psychocare.gr.


Για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης χρησιμοποιούμε Cookies όπως περιγράφεται στην Πολιτική Χρήσης Cookies