Λίγα Λόγια...

Η Ψυχοθεραπευτική Αθηνών ξεκίνησε τις εργασίες της το 2002 στο Μαρούσι. Είναι μια συνεργασία εδικών ψυχικής υγείας. Όλοι οι συνεργάτες μας είναι ειδικοί ψυχικής υγείας με εξαιρετική εκπαίδευση. Πρόκειται για Ψυχολόγους (κατόχους κατά νόμο άδειας άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου) με μεταπτυχιακές σπουδές.


Μαρίνα Συμεουδάκη

Η Μαρίνα Συμεουδάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης και σπούδασε Ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Στον χώρο της κλινικής πράξης εισήλθε κάνοντας πρακτική άσκηση στο Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής Ι.Κ.Α και στην «Ε.Θ.Μ.Α: Ειδική Θεραπευτική Μονάδα Αυτιστικών- Παιδιών με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές».


Στέφανος Κατσάρας

Ο Στέφανος Κων. Κατσάρας γεννήθηκε τo 1976.

Το 1995 εισάγεται κατόπιν Πανελληνίων Εξετάσεων στο τμήμα Ψυχολογίας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Κατόπιν πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές επιπέδου master στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
 

Αργότερα εισάγεται στο Queen's University Belfast στο Ηνωμένο Βασίλειο για να πραγματοποιήσει το δεύτερο του πτυχίο master's στην Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς (MSc ABA).

Στην πορεία ανακηρύσσεται υποψήφιος Διδάκτωρ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στον τομέα της κλινικής ψυχολογίας και ανάλυσης συμπεριφοράς με επιβλέποντα τον καθηγητή Δρ. Robert Charles Mellon.


Αθανασία Σκαρβελάκη

Η Αθανασία Νικ. Σκαρβελάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποφοίτησε από το 7ο Λύκειο Ηρακλείου.

Τις βασικές της σπουδές στην Ψυχολογία πραγματοποίησε στο τμήμα Ψυχολογίας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου
Κρήτης. Κατά τη διάρκεια της φοίτησής της εξελέγη πρόεδρος του Συλλόγου των Φοιτητών.

Κατόπιν πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές επιπέδου master στο τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και
Πολιτικών Επιστημών σε συνεργασία με το τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με θέματα εργασίας και διαχείρισης προσωπικού.


Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Ο Αντωνόπουλος Παναγιώτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Aποφοίτησε από το Λεόντειο Λύκειο Πατησιών. To 2008 απέκτησε το πτυχίο του στην Ψυχολογία B.Sc. από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Στην συνέχεια, ολοκλήρωσε τον Μεταπτυχιακό Τίτλο σπουδών στην Κλινική Ψυχολογία M.Α. από το Πανεπιστήμιο Indianapolis- University of Indianapolis, USA.


Χριστίνα Πολυδώρου

Η Χριστίνα Πολυδώρου ολοκλήρωσε τις βασικές της σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών (Τμήμα Ψυχολογίας). Έχει παρακολουθήσει το πρόγραμμα εξειδίκευσης στη Συστημική – Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία και έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακή ειδίκευση στον Επαγγελματικό Προσανατολισμο, εκπαίδευση στη χορήγηση των ψυχομετρικών  test προσωπικότητας, ικανοτήτων και ενδιαφερόντων καθώς και πληθώρα εκπαιδευτικών σεμιναρίων, προγραμμάτων και συνεδρίων ψυχολογίας, βασισμένα κυρίως στην ψυχοθεραπεία και τη συμβουλευτική παιδιών, εφήβων και γονέων.


Σοφία Δ. Ηλιοπούλου

Η Σοφία Δ. Ηλιοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από το 4ο Λύκειο Γλυφάδας.
Τις βασικές της σπουδές στη Ψυχολογία πραγματοποίησε στο τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.


Αλεξάνδρα Χριστοδούλου

Η Αλεξάνδρα Χριστοδούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε με άριστα από το Κλασσικό Αρσάκειο Ψυχικού.
Ολοκλήρωσε της βασικές της σπουδές στην ψυχολογία στη φιλοσοφική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Αθηνά Μαξιμιάδη

maximiadiΗ Αθηνά Μαξιμιάδη γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από το Β’ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού. Πραγματοποίησε τις βασικές σπουδές της στην Ψυχολογία στο τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου στην Αθήνα, όπου κατέλαβε τη 10η θέση εισαγωγής.

Εισήλθε στο χώρο της κλινικής πράξης από την έναρξη των σπουδών της, με την εθελοντική εργασία της στις δραστηριότητες νοητικής ενδυνάμωσης Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων, και την Πανελλήνια Ένωση για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση και την Επαγγελματική Επανένταξη.


Έλλη Κούμουλου

koumouglouΗ Έλλη Κούμουλου γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Συμβουλευτική Ψυχολογία στο City University στο Λονδίνο. Έχει εκπαιδευτεί στην Προσωποκεντρική και Focusing Βιωματική Ψυχοθεραπεία και κατέχει το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Ψυχοθεραπείας. Έχει επίσης εκπαιδευτεί στο Focusing με παιδιά.


Φλωρεντία Σιγάλα

sigalaΗ Φλωρεντία Σιγάλα γεννήθηκε στο Μαρούσι και αποφοίτησε με άριστα απ’ το Βαρβάκειο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών. 
Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην αναπτυξιακή ψυχολογία παιδιού και εφήβου στην Τουλούζ της Γαλλίας και έχει εκπαιδευτεί στη Συστημική οικογενειακή θεραπεία και θεραπεία ζεύγους στη Σαλαμάνκα της Ισπανίας. 


Παναγιώτης Α. Καλιακούδας

kaliakoudasΟ Παναγιώτης Α. Καλιακούδας γεννήθηκε στο Evanston, Illinois των Η.Π.Α. και αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών. 

Σπούδασε ψυχολογία, στο Boston University, και Συμβουλευτική Ψυχολογία σε επίπεδο Masters στο Boston College, στη Βοστώνη των Η.Π.Α.

Είναι πιστοποιημένος σύμβουλος εξαρτήσεων από το IC&RC, και εκπαιδευμένος στη μέθοδο τραυματοθεραπείας EMDR. Από το 2000 που ολοκλήρωσε τις σπουδές του έχει εργαστεί σε ως θεραπευτικός σύμβουλος εξαρτήσεων, ψυχολόγος και crisis counselor σε διάφορες νοσοκομειακές δομές στη Βοστώνη.


Βαγγέλης Λεμπέσης

lembesisΟ Βαγγέλης Λεμπέσης αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης το 2004. Συνέχισε τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό επίπεδο στην ίδια σχολή, αποκτώντας το 2007 Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Ψυχολογία της Υγείας. Αργότερα η εκπαίδευσή του στράφηκε στην ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική ενηλίκων. Γνώρισε την Ανθρωποκεντρική Προσέγγιση στη Συμβουλευτική στο Εργαστήρι Ψυχοκοινωνικών Ερευνών (2006-2007) και εκπαιδεύτηκε στη Γνωσιακή Αναλυτική Ψυχοθεραπεία στο Ινστιτούτο Γνωσιακής Ανάλυσης (2009-2011).


Luciana Nakos

nakosΗ Luciana Nakos γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε με άριστα από το τμήμα Κλινικής Ψυχολογίας του Ιταλικού Πανεπιστημίου Universita' degli Studi di Padova το 2008. Συνέχισε τις σπουδές της σε μεταπτυχιακό επίπεδο στην ίδια σχολή, αποκτώντας Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Ψυχοθεραπεία παιδιών, εφήβων και γονέων. 


Θέσεις Εργασίας

Αν πιστεύετε ότι σας διακρίνει διάθεση για εργασία με υπευθυνότητα σε ένα ευαίσθητο αντικείμενο όπως αυτό της ψυχικής υγείας, ταυτίζεστε με τη φιλοσοφία μας και διαθέτετε ένα υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης στείλτε μας το βιογραφικό σας στο e mail: info[at]psychocare.grΓια να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης χρησιμοποιούμε Cookies όπως περιγράφεται στην Πολιτική Χρήσης Cookies