Αλεξάνδρα Χριστοδούλου

Η Αλεξάνδρα Χριστοδούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε με άριστα από το Κλασσικό Αρσάκειο Ψυχικού.
Ολοκλήρωσε της βασικές της σπουδές στην ψυχολογία στη φιλοσοφική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές στη Μεγάλη Βρετανία στην ιατρική σχολή του Cardiff University όπου και ολοκλήρωσε το M.Sc στην ειδικότητα της Ψυχιατρικής/ Ψυχοπαθολογίας. Συνέχισε την μετεκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, πάνω στον τομέα της Ειδικής Αγωγής και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στην Συνθετική Ψυχοθεραπεία.
Πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στο ΚΕΠΕΠ ( Κέντρο Περίθαλψης Παίδων) Αγ. Δημήτριος στη Θεσσαλονίκη. Επίσης ολοκλήρωσε την πρακτική του μεταπτυχιακού σε ψυχιατρικές κλινικές της Ουαλίας (Hadyn Ellis Building, Learning Disability Clinic, Pentwyn Cardiff Mental Health Team) καθώς και στο Νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς όπου εκπαιδεύτηκε σε ψυχομετρικά τέστ. Επιπροσθέτως ολοκλήρωσε και την πρακτική της στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα στα πλαίσια της μετεκπαίδευσης της στην ειδική αγωγή.
Επίσης παρακολουθεί πληθώρα σεμιναρίων σχετικά με την Ψυχική Υγεία όπως για παράδειγμα σεμινάρια πάνω σε θέματα σχέσεων, σεξουαλικής υγείας, συμβουλευτικής γονέων, παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, ψυχοθεραπευτικών τεχνικών και ειδικής αγωγής.
Σήμερα εργάζεται ως ψυχολόγος σε γυναικολογική μαιευτική κλινική. Επίσης εργάζεται ως παράλληλη στήριξη σε παιδιά στο φάσμα του αυτισμού στο 4ο Δημοτικό Χολαργού. Καθώς και στο Παιδαγωγικό Κέντρο Αναπτυξιακής Προώθησης Αποκατάστασης και Σχολικής μελέτης Νέου Ψυχικού, στον τομέα της συμβουλευτική γονέων, παιδιών και εφήβων.
Τέλος είναι κάτοχος της υπ’ αριθμόν 530982/18-12-2012 άδειας ασκήσεως επαγγέλματος.

Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης χρησιμοποιούμε Cookies όπως περιγράφεται στην Πολιτική Χρήσης Cookies